En kasse fylld med hav, jul och en stor nypa Almåsa signerat vår köksmästare Oliver.
Alla glada tillrop om förra årets julbord, och särskilt vår goda och fina sill- och laxservering gav oss en idé: att skapa Havets Julkasse – vår smakrika hyllning till havet och julen. En sill- och gravlaxbuffé 2.0, där klassiker möter nya smaksättningar och där varje tugga bjuder på en ny överraskning.
Vi har rört samman smaker som ramslök, brynt smör, lakrits, yuzu, lönnsirap och citron, blandat med våra klassiska favoriter. Och som kronan på verket – hembakta pepparkakor, frasigt fröknäcke och en krämig bit stilton.
Från våra kockar till ditt julbord – ett mathantverk vi är så stolta att erbjuda.
Pris: 545 kr för 2 personer
Upphämtning: 20–21 december kl. 10.00–16.00
Företag: (minsta beställning 20 kassar) kan välja eget leveransdatum
Sista beställningsdag: 14 december
Allergier kan tyvärr inte tillmötesgås
Ett urval av våra mest älskade sill- och gravlaxrecept, tillsammans med utvalda tillbehör.
Sillinläggningar
• Ramslökssill
• Klassisk inlagd sill med picklad rödlök
• Sill med crème på äggula och rökt avrugakaviar
• Senapssill
• Sill med brynt smör och yoghurt
Gravlaxbuffé – sex sorters lax
• Soja- och yuzugravad lax med furikake
• Lakritsgravad lax med hallonpulver
• Klassisk gravad lax
• Äppel- och ingefäragravad lax
• Citrongravad lax
• Lönnsirapsgravad lax
Tillbehör
• Hovmästarsås
• Stiltonost
• Almåsas hembakta pepparkakor med tranbär och mandel
• Fröknäcke
• Saffransbiscotti
• Potatis